A hazánkban megtermelt kiváló minőségű kertészeti termékek piaca akkor tud stratégiai szereplővé válni, amennyiben javítjuk a hozzáadott érték hányadot. Ehhez optimális időben szüretelt termékek, nagy hatékonyságú higiéniai kezelések és a tárolás valamint a csomagolás technológiai fejlesztése szükséges. Feladatként a különböző termőterületekről származó 2-2 zöldség és gyümölcsfaj tárolási paramétereinek megadását, higiéniai kezelését és módosított atmoszférás csomagolásának fejlesztését tűztük ki célul. A feladatokat az ÉTK Árukezelési és Érzékszervi Minősítési Tanszékének Postharvest kutatócsoportja végezné. A kutatócsoport hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő eszközállománnyal rendelkezik. Az országban egyedülálló módon üzemeltet laboratóriumi szintű szabályozott légterű hűtőkamrákat és folyamatos fejlesztéseivel valamint széles körű szakmai kapcsolataival támogatja a hazai tárolástechnológia fejlődését.